Comunicat de presă - 08.04.2021

Comunicat de presă - 08.04.2021

  Ministerul Educației, în parteneriat cu Consiliul Național al Rectorilor, Federația Națională Sindicală Alma Mater, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, Consiliul Național al Elevilor, Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România, Uniunea Studenților din România, Uniunea Națională a Studenților din România, Federația Națională a Asociațiilor de Părinți si Organizația ,,Salvați Copiii”, a lansat Campania Națională „Vaccinare și testare pentru învățare!”.
  În acest context, astăzi, 08 aprilie 2021, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Giurgiu, a avut loc conferința tematică susținută de către doamna ministru secretar de stat, Maria Ștefania Manea. Formatul conferinței a fost de tip mixt, prin participarea fizică și online, a doamnei inspector școlar general Adelina Sîrbu, doamnei Aneta Matei, prefect al județului Giurgiu, doamnei Mihalcea Elisabeta, vicepreședinte al Consiliului Județean Giurgiu, domnului viceprimar al municipiului Giurgiu, Marian Damian, domnului dr. Stoenescu, director DSP Giurgiu, doamnei dr. epidemiolog Irina Mărculescu, a inspectorilor școlari, a reprezentanților sindicatelor la nivel județean, ai Consiliului Județean al Elevilor, ai asociațiilor de părinți și a directorilor unităților școlare din județ.
  Scopul principal al campaniei îl reprezintă informarea elevilor, cadrelor didactice si a părinților, cu privire la importanța și necesitatea diminuării efectelor pandemiei de Covid-19, prin vaccinarea voluntară a personalului din învățământ și testarea elevilor și a angajaților din sistemul de învățământ, în cazul prezentării unor simptome specifice și a situațiilor în care au fost contacți ai unor cazuri confirmate de infectare.
  Au fost analizate toate aspectele de interes pentru desfășurarea activităților în sistemul de învățământ, precum pregătirea pentru susținerea examenelor naționale și a activităților de recuperare a pierderilor generate de predarea online, impusă de situația epidemiologică, formarea continuă a cadrelor didactice, dezvoltarea competențelor digitale și a digitalizării educației.

Informaţii în completare