Diverse proiecte și parteneriate

Rezultatele finale ale procesului de recrutare și selecție a experților-lectori - A doua șansă pentru ciclul secundar inferior

REZULTATELE FINALE ALE PROCESULUI DE RECRUTARE ȘI SELECȚIE A EXPERȚILOR- lectori A doua șansă pentru ciclul secundar inferior în cadrul Proiectului „Educația, șansa mea pentru o viața mai bună! - Program de măsuri integrate de tip A două șansă pentru tinerii NEETs” POCU/736/6/1/135855,

Oferta educațională - Palatul Copiilor Giurgiu

Oferta educațională pentru anul școlar 2022-2023 - Palatul Copiilor Giurgiu

Campania „Un elev de nota 10!”

Campania „Un elev de nota 10!” în anul școlar 2022-2023
Ataşamente:
Download-ează fișierul (20220525 - Un elev de nota 10.pdf)Un elev de nota 10

Proiectului ,,Educația, șansa mea pentru o viața mai bună! - Program de măsuri integrate de tip A două șansă pentru tinerii NEETs” POCU/736/6/1/135855

INSPECTORATUL SCOLAR JUDETEAN GIURGIU anunță scoaterea la concurs în cadrul Proiectului ,,Educația, șansa mea pentru o viața mai bună! - Program de măsuri integrate de tip A două șansă pentru tinerii NEETs” POCU/736/6/1/135855, a 46 de posturi de lectori A doua șansă pentru ciclul secundar inferior

Concursul Național ,,EURO QUIZ” 2022

CONCURSUL NAȚIONAL ,,EURO QUIZ” 2022

Vă informăm că în perioada 14 - 29 aprilie 2022 se fac înscrierile la Concursul „Euro Quiz” . Acesta este un concurs național online, cu întrebări și răspunsuri despre istoria, prezentul și viitorul Uniunii Europene, deschis tuturor elevilor de gimnaziu, clasele a V-a – a VIII-a.

  • 9 mai - etapa județeană
  • 3 iunie - etapa națională si anunțarea echipei câștigătoare

Toate informațiile utile sunt disponibile pe pagina concursului: https://romania.representation.ec.europa.eu/euro-quiz_ro

Olimpiada națională de argumentare, dezbatere și gândire critică ”Tinerii dezbat”

Olimpiada națională de argumentare, dezbatere și gândire critică ”Tinerii dezbat”

„Tinerii dezbat” este o olimpiadă națională care promovează valorile culturale și etice fundamentale, spiritul de fair-play, competitivitatea și comunicarea interpersonală și contribuie la formarea, dezvoltarea și exersarea competențelor de gândire critică și de comunicare rațională în spațiul public, precum și la formarea și dezvoltarea atitudinilor social-civice democratice, necesare tinerei generații pentru participarea activă la viața socială.

Practica dezbaterilor îi pregătește pe tineri să acționeze coerent, să investigheze și să analizeze probleme importante ale lumii contemporane, să fie critici și constructivi în abordările asupra unui subiect.

Competiția este cuprinsă în Calendarul competițiilor naționale pe discipline școlare la care participă elevi români, în anul școlar 2021-2022, aprobat de M.E. cu nr. 25.810/21.02.2022, la poziția 26. Regulamentul specific al olimpiadei naționale de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii dezbat” este disponibil pe site-ul M.E. la adresa https://edu.ro/olimpiade-si-concursuri. Tot aici se află și Setul al II-lea din Ghidul profesorului pentru disciplina opțională „Dezbatere, oratorie și retorică”, materialul resursă util pentru pregătirea echipelor înscrise în competiție. Acest Ghid poate fi utilizat de profesori și pentru introducerea în oferta curriculară a școlii a disciplinei opționale „Dezbatere, oratorie și retorică” (curriculum la decizia școlii pentru liceu), utilizând programa școlară aprobată prin O.M.E.C.T.S. nr. 4074 din 21.04.2011.

Etapa județeană a Olimpiadei naționale de argumentare, dezbatere și gândire critică ”Tinerii dezbat” se va desfășura la sediul Inspectoratului Școlar Județean Giurgiu, în perioada 2-3 iunie 2022

Conform Regulamentului, înscrierea în competiție a unei echipe se face prin trimiterea formularului de înscriere, completat, semnat și ștampilat/semnat electronic de către directorul unității de învățământ, la Inspectoratul Școlar Județean, până la data de 22 aprilie 2022.
Vă invităm să consultați documentele aferente acestei competiții pe site-ul ME https://www.edu.ro/tinerii_dezbat!

European Vocational Skills Week

Începând cu anul 2022, ANPCDEFP și-a propus să ajungă la un număr cât mai mare de suporteri care pot contribui la implementarea cu succes a proiectului Echipa Națională VET. Principalele obiective ale acestui proiect național sunt extinderea rețelei de persoane-cheie din învățământul profesional și tehnic și diversificarea canalelor de distribuție a informațiilor despre acțiuni VET cu acoperire nu doar națională ci și europeană.

În săptămâna 16-20 mai 2022, țările Uniunii Europene organizează European Vocational Skills Week, o inițiativă a Comisiei Europene care, de șase ani, adună în același loc acțiuni diverse care transmit un mesaj comun: educația și formarea profesională aduc beneficii multiple tinerilor și adulților care aleg să învețe și să practice meseriile secolului XXI.

În acest context, ANPCDEFP a lansat pe 1 aprilie 2022 o nouă provocare pentru elevii VET: concursul Meseria mea Verde! Toți elevii și absolvenții recenți din liceele VET sunt așteptați să ne trimită un scurt clip video în care, împreună cu un coleg, să ne transmită ce ar putea să facă ei pentru ca meseria lor să ajute mediul care ne înconjoară să devină mai ”verde”, mai puțin poluat, mai bun pentru noi și pentru generațiile viitoare!

Toate amănuntele privind derularea acestui concurs se găsesc aici: https://www.erasmusplus.ro/evenimente-det/vrs/IDev/2083 .

Vom fi foarte bucuroși de a vă alătura unor activități ale Echipei Naționale VET.
____________________________________________________________________________
Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale

t: (+4) 021 201 0711
f: (+4) 021 312 1682
w: Erasmus+, ANPCDEFP
a: Splaiul Independenței 313,
Bibl. Centrală a UPB, Corp A, Etaj 1
București, S6, 060042, Romania

Lansare si Apel Național ”Școala Europeană” - ediția 2022

Lansare si Apel Național ”Școala Europeană” - ediția 2022

  1. Apelul de participare la Competiția Națională pentru obținerea certificatului „Școală Europeană” Ediția 2022;
  2. Formularul de candidatură;
  3. Avizul ISJ de participare, pentru obținerea certificatului „Școală Europeană” Ediția 2022;
  4. Avizul ISJ de participare (fișier editabil)

Concurs național ”Made For Europe” - ediția 2022

PRECIZĂRI  CONCURSUL NAȚIONAL ,,MADE FOR EUROPE” - 2022 
  1. Adresa unități;
  2. Regulament specific;
  3. Fișa de înscriere.

CedefopPhoto Award

Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic, în calitate de punct national de contact al rețelei europene ReferNet în România, sub coordonarea Cedefop, vă aduce la cunoștință continuarea competiției anuale CedefopPhoto Award.
 
#CedefopPhotoAward revine pentru al șaselea an pentru a oferi elevilor  înscriși în programe de educație și formare profesională inițială șansa de a câștiga premii uimitoare. Și avem nevoie, încă o dată, de ajutorul dvs. pentru a-l promova!
 
#CedefopPhotoAward 2021 este o acțiune inițiată de Comisia Europeană, fiind o parte integrantă a Săptămânii Europene a Competențelor Profesionale (#EUVocationalSkills), și vizează promovarea celor mai bune practici și excelență în VET în întreaga UE și nu numai.
 
Echipe formate din până la patru elevi din școli de învățământ profesional și tehnic sunt invitate să împărtășească experiența lor, legată de competențe verzi sau digitale, într-un reportaj creativ și / sau un videoclip, însoțit de o narațiune de până la 100 de cuvinte, explicând ideea din spatele muncii lor. Consultați toate detaliile din titlul de știri elaborat de Cedefop.
 
Lucrările pot fi trimise online, pe acest link.
Termenul limită pentru depuneri este 21 noiembrie 2021, ora 23:59 CET.
 
Cooperarea partenerilor naționali ReferNet este esențială în eforturile noastre de a crește vizibilitatea în statele membre ale UE, Norvegia și Islanda. Am dori să vă rugăm să: partajajați postările legate de această competiție pe Facebook, Twitter, YouTube, Instagram folosind hashtagul #CedefopPhotoAward și / sau linkul către titlul de știri al Cedefop, videoclipul promoțional și regulile de concurs.
 
Urmați cele mai recente actualizări la www.cedefop.europa.eu/cedefopphotoaward .
 
Apreciem contribuția dvs. la succesul #CedefopPhotoAward!

Informaţii în completare