Comunicat _Proiecte_14 iunie 2024

                                                                                                       14 iunie  2024

 

 

Comunicat de presă – proiectul „Școli mai Sigure, Incluzive și Sustenabile”, finanțat integral de către Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare

 

Ministerul Educației, prin Unitatea de Management al Proiectelor pentru Modernizarea Rețelei Școlare și Universitare derulează în perioada decembrie 2021 - iunie 2027 proiectul „Școli mai Sigure, Incluzive și Sustenabile”, finanțat integral de către Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare în valoare de 100 milioane EUR. 

Obiectivul principal al proiectului esteîmbunătățirea rezilienței, eficienței energetice și a mediului de învățare al școlilor selectate din Proiect și creșterea capacității instituționale de investiții integrate în școlile din România și vizează următoarele componente:

1. Investiții integrate în infrastructura școlară

2.Investiția în săli de clasă inteligente 

3.Bazele investițiilor viitoare în infrastructura școlară, durabilă și modernă

4.Managementul Proiectului

5.Componenta de răspuns la situații de urgență

Din județul Giurgiu au fost selectate trei unități școlare, respectiv Școala Gimnazială  "Nicolae Crevedia", Crevedia Mica, Școala Gimnazială Nr. 1, Gostinari și Școala Gimnazială Hulubești, comuna Călugăreni, care vor beneficia de finanțare pentru derularea proiectului „Școli mai Sigure, Incluzive și Sustenabile”.

 

Astăzi, la Școala Gimnazială nr.2 Hulubești, structură a Liceului Tehnologic "Mihai Viteazul" din Călugăreni, a avut loc o vizită de lucru în cadrul acestui proiect, la care a participat doamna ministru a Educației, Ligia Deca, domnul secretar de stat în Ministerul Educației, Bogdan Cristescu, doamna director a Direcției de Management al Proiectelor pentru Modernizarea Rețelei Școlare și Universitare, Mirela Otilia Dîrstaru și o delegație a Băncii Mondiale, condusă de doamna vicepreședinte Antonella Bassani, la o vizită de lucru în cadrul proiectului SISS. la care domnul inspector școlar general

 

La eveniment au participat în calitate de gazde, inspectorul școlar general, Ion Ghimpețeanu, primarul localității Călugăreni, Dumitru Iordache, conducerea școlii și cadrele didactice ale școlii. În cadrul vizitei a fost prezentat stadiul de implementare al proiectului „Școli mai Sigure, Incluzive și Sustenabile”.

Informaţii în completare